Samen

Een kleine moeite voor je relatie

Zit de sleur er een beetje in? Staat jullie intimiteit op een laag pitje? Beland je steeds weer in gekibbel? Verleg deze negatieve focus door met een kleine moeite je relatie weer nieuw leven in te blazen.

Het is soms lastig om waardering of liefde te uiten, als je zelf het gevoel hebt dat je iets tekort komt. Juist in deze tijd van Corona waarin je alle ballen in de lucht moet houden, er op je stress-knopjes gedrukt wordt en je snakt naar meer ontspanning, zekerheid en aandacht…

Je zou misschien wel eens gemasseerd willen worden, of geholpen worden bij alle dingen die je moet regelen, weer eens genieten van een onbezorgde vrijpartij of juist wat meer ruimte voor jezelf krijgen. Er is niks mis met deze behoeften en het is ook goed om dit kenbaar te maken bij je partner.

Mijn persoonlijke én professionele ervaring is dat we vaak eerst naar onze partner kijken. Zo van: kom jij maar in beweging, dan kom ik ook. Als jij mij geeft wat ik nodig heb, dan heb ik ook weer wat om aan jou te geven. En voordat je het weet zit je op elkaars liefde te wachten, vol zelfmedelijden en slachtofferschap. Of misschien zit je er niet per se op te wachten, maar hebben jullie het gewoon niet meer zo gezellig.

Ik wil je uitdagen om het anders te doen.

Let vandaag eens extra op je partner. Waar is hij of zij vooral druk mee? Kinderen, werk, mantelzorg, andere zorgen? Wat waardeer je in je partner? Wat vind je leuk? Waar ben je trots op? Waardoor voel je je aangetrokken?

Leg een schrift of notitieboekje apart, of open een app in je telefoon waar je de komende tijd aantekeningen in kunt maken. Neem elke dag kort de tijd om voor jezelf op te schrijven wat je aan je partner waardeert (en deel dat ergens die dag ook!) en wat jij vandaag kunt doen om te investeren in je partner (niet delen, gewoon doen).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *